Persingen Glas-in-lood Kerk
Red de monumentale
Sint-Bartholomaeuskerk

Nieuws

Lees hier de Nieuwsbrief van november 2020

Najaarsactie Red de Bartholomaeuskerk: noveenkaarsen en nog veel meer!

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 is in Nico de Witt PLUS weer een stand van stichting Red de Sint-Bartholomaeuskerk te vinden. Net zoals in de afgelopen jaren zijn er noveenkaarsen te koop met afbeeldingen van het Mariaraam en de kerk.
Daarnaast worden leien aangeboden, afkomstig van het dak van de Bartholomaeuskerk. In het kader van het groot onderhoud van de kerk in 2017 moesten ze worden vervangen. De leien zijn fraai bewerkt met een silhouet van de kerk.
In het assortiment verder kerstkaarten en kaarten met gedichten van Cees van der Pluijm, die jarenlang in Beek heeft gewoond en zich liet inspireren door deze bijzondere plek.
Zoals gebruikelijk komt de opbrengst geheel ten goede aan de doelstelling van de stichting om het kerkgebouw te behouden voor de gehele gemeenschap.
10 oktober 2019
 
Slotdienst

De Gelderlander, 25 augustus 2018

Feestelijke Bartholomaeusmis met Mgr. Gerard de Korte

Op vrijdag 24 augustus 2018 wordt de naamdag gevierd van Sint-Bartholomaeus, patroonheilige van de Beekse kerk. Onze stichting heeft vanaf 2015 het initiatief genomen om op die dag de naamgever van onze kerk te eren met een feestelijke mis.
Dit jaar krijgt de viering een bijzondere uitstraling door de aanwezigheid van Mgr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch. Samen met pastoor Janssen zal hij voorgaan in een plechtige eucharistieviering, die omlijst wordt met feestelijke muziek door Mannenkoor St. Caecilia, het Gemengd Koor Bartholomeus en dirigent/organist Cor van Wageningen. De viering begint om 19:00 uur.
Na afloop nodigen we iedereen uit om Mgr. De Korte in een informele setting te ontmoeten in restaurant ′t Spijker. Wees bij beide gebeurtenissen van harte welkom!
 
Eindbalk